Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Οι Πολίτες του Βύρωνα στο δήμαρχο με γεμάτη ατζέντα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας «Πολίτες του Βύρωνα» συναντήθηκε,  με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας κ. Καραγιάννη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση Τύπου που εξέδωσε η πρωτοβουλία πολιτών, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση-συζήτηση που αφορούσε τα εξής θέματα :

  • Ενημέρωση της δημοτικής αρχής για την συνάντηση των Πολιτών Βύρωνα με την διοίκηση του ΟΑΣΑ με αντικείμενο την κατάργηση της γραμμής 232
  • Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ασφαλή διεύλευση πεζών στην διασταύρωση των οδών Χρ. Σμύρνης και Π. Τσαλδάρη καθώς και στην διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Αδ. Κοραή εξαιτίας της κατάληψης πεζοδρομίων από παράνομες περιφράξεις οικοπέδων.
  • Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ασφαλή διέλευση πεζών και την απρόσκοπτη διέλευση οχημάτων ιδιαίτερα των αστικών λεωφορείων σε όλο το μήκος της οδού Φορμίωνος.

Η συζήτηση  έγινε σε καλό κλίμα. Ενημερώσαμε την δημοτική αρχή για την επαφή μας με την διοίκηση του ΟΑΣΑ που αφορούσε την κατάργηση της γραμμής 232 , την αραίωση των δρομολογίων και γενικότερα την διαρκή υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων. Ο δήμαρχος  έδειξε να ενστερνίζεται τις διαμαρτυρίες των πολιτών και δήλωσε ότι η δημοτική αρχή σκοπεύει να προγραμματίσει και αυτή συνάντηση με την διοίκηση του ΟΑΣΑ για την βελτίωση  των αστικών συγκοινωνιών της πόλης μας.

Για την απαράδεκτη κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους πεζούς λόγω της κατάληψης του πεζοδρομίου από την παράνομη περίφραξη του οικοπέδου στην οδό Χρ. Σμύρνης και Παν.Τσαλδάρη καταθέσαμε την θέση μας ότι παρατηρείται  ολιγωρία αφού εκκρεμεί έγγραφό μας από τον περασμένο Μάιο και έγγραφο του Συμπαραστάτη του Δημότη κ. Σάρολα από το 2012 για το ίδιο θέμα. Ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης  παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχει καθυστέρηση που οφείλεται στην δυσχερή επικοινωνία με τους συνιδιοκτήτες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους. Μας παρέδωσε έγγραφο του Δήμου με ημερομηνία 25/11 προς τους συνιδιοκτήτες του ακινήτου με εντολή για αποκατάσταση των βλαβών του κτιρίου και   υπόδειξη προς αυτούς  να απομακρύνουν την πρόχειρη περίφραξη και να κατασκευάσουν νέα ενισχυμένη για την αποφυγή πιθανής πρόκλησης ατυχήματος. Το έγγραφο απευθύνεται σε έντεκα συνιδιοκτήτες. Από την πλευρά μας απαιτήσαμε να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί προέχει η ασφάλεια των πολιτών και συμφωνήθηκε έως ότου λυθεί με μόνιμο τρόπο το πρόβλημα, η τεχνική υπηρεσία να παρέμβει και δεσμεύοντας τμήμα του οδοστρώματος επί της Παν.Τσαλδάρη και αντίστοιχο τμήμα επί της Χρ. Σμύρνης να δημιουργήσει ασφαλή διάδρομο για να μετακινούνται οι πεζοί.

Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και φορτηγά τροφοδοσίας των σούπερ μάρκετ που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων και των αστικών λεωφορείων και δημιουργούν κινδύνους για τους πεζούς στην οδό Φορμίωνος. Ζητήσαμε την παρέμβαση του Δήμου και της τροχαίας για την τήρηση της νομιμότητας μέχρι η δημοτική αρχή  δώσει μόνιμη λύση σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Στο περιθώριο της συζήτησης ζητήσαμε και είχαμε λεπτομερή ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του μετρό και στην συνάντηση του κ. Δημάρχου με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό. Ο κ. Δήμαρχος μας επιβεβαίωσε πως θα μπορούσε άμεσα να μπει στο πρόγραμμα κατασκευής η προσθήκη της γραμμής Ευαγγελισμός-Παγκράτι-Βύρωνας-Ηλιούπολη; αρκεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. Από την πλευρά μας καταθέσαμε την πρόταση να συγκροτηθεί άμεσα επιτροπή για την διεκδίκηση του μετρό με την συμμετοχή και φορέων της πόλης με σκοπό την κινητοποίηση των συμπολιτών μας και την άσκηση πίεσης προς την κεντρική κυβέρνηση έτσι ώστε να ενταχθεί ο Βύρωνας στην γραμμή 4 η κατασκευή της οποίας ξεκινά το 2016.

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1