Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Νέα Εποχή: Οι θέσεις μας για το κολυμβητήριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα, που θα συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα 2/3/2015, είναι το δημοτικό κολυμβητήριο. Για μας είναι ευκαιρία να ανοίξουμε ένα κύκλο συζητήσεων πάνω στο θέμα αυτό, που ενδιαφέρει ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης μας και ελπίζουμε και οι άλλες παρατάξεις να μας ενημερώσουν για τις δικές τους θέσεις. Διαβάστε παρακάτω τις θέσεις της "Νέα Εποχή".

 

Το συγκεκριμμένο έργο είναι μοναδικό ώς κλειστό βιοκλιματικό και Zero Energy. Άρα είναι αδύνατο να ζητά η δημοτική αρχή πληροφορίες εδώ και κεί σε διάφορους αυτοανακηρυσσόμενους ειδικούς την στιγμή που εμείς ήμαστε οι πρώτοι που θα λειτουργήσουμε κάτι τέτοιο. Είναι μικρόψυχο να κατηγορούν για τα εγκαίνεια του, όταν υπήρχε σχέδιο που θα σας αναλύσω για τον άμεσο τρόπο λειτουργίας του από μία δική μας διοίκηση.

Τί θα έπρεπε να έχει γίνει;

Περαίωση εργασιών έγινε 15/12/14.

1) Θα έπρεπε να είχε αποφασισθεί πόσα προγράμματα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Εμείς για παράδειγμα είχαμε προγραμματίσει 13 προγράμματα όπως ( Aqua,νεογών, α-μεα,TRX κ.α).

2) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Αναγωγή σε ώρες για την συμμετοχή σε αυτά έτσι ώστε να προγραμματισθεί ο αριθμός των γυμναστών.Μόλις έχεις τα άτομα τότε βγάζεις την δαπάνη.

3) Βγάζουμε άδεια πισίνας που βγαίνει σε όνομα ναυαγωσώστη.

4) Πρόσληψη μονίμου προσωπικού.

ΕΦΟΣΟΝ Υπήρχε αδυναμία.

5) Ολοκλήρωση προσωπικού μέσω του παλαιού όρου’’Επαγγελματική δαπάνη’’, σύμφωνα με τον Κωδικα Φορολογικής απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατάργηση του άρθρου 8, που εμπεριείχε τις διατάξεις για τις αποδείξεις δαπανών. Επομένως από 1/1/14 αντί της έκδοσης απόδειξης δαπάνης, οι επιχειρήσεις και οι Δημόσιοι φορείς ,θα αποδεικνύουν λήψεις υπηρεσιών απο πρόσωπα που δεν έχουν υποχρέωση για έκδοση τιμολογίου, με την σύνταξη ‘’Τίτλου Κτήσης’’,στον οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία των συμβαλλομένων καθώς και τα στοιχεία της συναλλαγής.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ 8μηνα.

Τα 8μηνα που σκέφθηκε η Δημοτική Αρχή είναι μέσω ΑΣΕΠ,και δεν μπορούν να είναι κυλιόμενα.Άρα 4μήνες κλειστό.Οι ίδιοι γυμναστές δεν μπορούν να ανανεωθούν.Άσέ που για να πάρεις 8μηνίτες προϋπόθεση είναι να έχεις περάσει προϋπολογισμό. Τι σημαίνει αυτό ; Περαιτέρω καθυστέρηση.Όλο αυτό δείχνει πώς δεν υπήρχε μία μελέτη σε βάθος και άρα το κέρδος πάει περίπατο από την αρχή.

Ο δικός μας σχεδιασμός προβλέπει 11μηνη λειτουργία 13 προγραμμάτων με 2600  περίπου εξυπηρετούμενους επί 35 Ευρώ (πού είναι η ελάχιστη δόση σε ένα ανοικτό κολυμβητήριο), με κέρδη 350.000 περίπου ευρώ. Έξοδα λειτουργίας του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι 250.000, άρα μένουν και 150.000Ευρώ.Έχουν προϋπολογισθεί οι δέουσες εκπτώσεις και απαλλαγές στις ειδικές κατηγορίες.

Το κολυμβητήριο είχαμε σχεδιάσει να ωφελεί 4 κατηγορίες πολιτών.

1) Τούς νέους μαθητές που θα ήθελαν.

2) Δημότες – Κατοίκους

3) Κατοίκους – Μή Δημότες

4) Μη Δημότες- Μή Κατοίκους.

Δεδομένου ότι το 38% των Δημοτών μας πάει στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης το 25% στου Ζωγράφου 35% στα Ιλίσσια και 2% στην Ν.Σμύρνη, θεωρούμε ότιο πληρότητά του θα είναι εξασφαλισμένη.

Η φύλαξη θα είναι σε 24ωρη βάση και όχι από τους λιγοστούς φύλακες που ήδη υπάρχουν(7) αλλά με τον τρόπο που αναλύσαμε παραπάνω.

Τα κυλικεία θα είναι λάθος να ενοικιαστούν ξεχωριστά,αλλά θα πρέπει να δοθούν πακέτο με διαφανή διαγωνισμό.

Ο ΟΠΑ μπορεί να διοικήσει το εγχείρημα με την χρήση τεχνογνωσίας συμβουλευτικού τύπου και ΟΧΙ εκχώρηση Διοίκησης.

Ο Δήμος Βύρωνα έκανε το όνειρο των Δημοτών του πραγματικότητα με την δημιουργία του.Δεν διαθέτει σωματεία και δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε τέτοια συμφέροντα.Ο Λαός το έχει ανάγκη και όχι ιδωτικές εταιρείες.Δεν πλήρωσαν να κατασκευαστεί τα σωματεία και η Ομοσπονδία κολύμβησης. Τα μεγαλόστομα περί Εθνικής Ομάδος δεν έχουν θέση.Εφόσον δεν διαταράσεται το πρόγραμμα λειτουργίας του δεν θα είμαστε ενάντιοι σε μία Εθνική ανάγκη.

Με εκτίμηση

Χρίστος Γώγος

Επικ. Μείζονος Αντιπολίτευσης-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1