Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η επιστολή - καταγγελία του κ. Γώγου, στην ιστοσελίδα "Καισαριανή - Βύρωνας και Πέριξ" για μια σειρά θεμάτων όπως, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ''χωριό των παραγωγών'', την κοινωνική υπηρεσία, το δημοτικό φαρμακείο κ.α.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στον Βύρωνα, πού έγινε σε δύο φάσεις, μάθαμε πολλά για να βιώσουμε ακόμα περισσότερα. Μάθαμε ότι:

 1. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι απαραίτητες στη δημοτική αρχή του Δημάρχου Ακη Κατωπόδη, που στηρίχθηκε από τον ''ΣΥΡΙΖΑ'' (μειοψηφούντος ενός συμβούλου) και αναγνωρίζοντας, επιτέλους, πόσο ίδιοι είναι με την πρώην διοίκηση Χαρδαλιά. Τώρα που διοικούν, τα αναμασάμε όλα. ''No reasons - No rights''.

2. Το ''ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ'' είναι διαφορετικό από το ''ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ''. Η προηγούμενη διοίκηση είχε αποκλείσει παραγωγούς γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Τι κάνει η νέα; Μα, φυσικά, τούς βάζει μπροστάρηδες!!!  Έχουν κάθε δικαίωμα να είναι φανατικοί υποστηρικτές, άσχετα αν τα προϊόντα είναι ακριβότερα, αμφιβόλου πιστοποίησης κλπ. κλπ. Ο δημότης επιβαρύνεται με μία νέα ''ΛΑΊΚΗ'' το Σάββατο, μόλις τελειώνει εκείνη της Παρασκευής, σε συναφή δρόμο. Επιβάρυνση για τούς δημότες και όχι μόνον γεωγραφικά.

Εμείς αναγνωρίζουμε τη θρησκευτική στροφή της ''ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ'' και άρα ότι θέλει να εφαρμόσει ''ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΥΡΙΩ ΤΩ ΘΕΩ ΣΟΥ'', αλλά δεν έχουν τον ΘΕΟ τους. Δεν λέω... δημιουργήθηκε 7μελής επιτροπή, αλλά χωρίς να συνεδριάσει γιατί ακόμα δεν είχε επιλεγεί..! Αντίθετα, βρέθηκε η μέρα, άρα προσυμφωνεί η επιτροπή, ενώ τους παραγωγούς που θα συμμετάσχουν τους έχει εγκρίνει προσωπικά ο κύριος Μαυρίκης…

Φανταστείτε: δεν θίγονται συμφέροντα ιδιοκτητών μαγαζιών, των οποίων ο τζίρος προσδοκάται να αυξηθεί (!!!) γι’ αυτό δεν διαμαρτύρονται. Μην ανησυχείτε, δεν θα δίδονται τρόφιμα στην Εκκλησία, αλλά σε ''Συλλογικότητες'' όπως το ''Δίκτυο Αλληλεγγύης'' που στηρίζεται από τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη (μέχρι τα γραφεία τής δημοτικής του παράταξης «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» χρησιμοποιούσε το δίκτυο  μέχρι τις εκλογές…) και που κατά συνέπεια τον στήριξε στα πλαίσια μιας σχέσης ''δούναι – λαβείν’’  ''ΕΞΟΦΛΗΤΙΚΩΝ’’ γραμματίων...

Μάθαμε επίσης διά στόματος κυρίου Μαυρίκη (ένας δημοτικός υπάλληλος -προϊστάμενος του τομέα καθαριότητας μέχρι λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές), που εκλεγμένος πια δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου φροντίζει για την πολιτική  διάσταση της καθαριότητας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μάς είπε ότι παρακολουθούσε το φορτηγάκι πού έπαιρνε τα ΔΩΡΕΑΝ προσφερόμενα τρόφιμα και είχε διαπιστώσει ότι ήταν 1 τόνου και κατόπιν τούτου δεν καταλάβαινε πώς μοιράσθηκαν 25..!

Θα ήθελα να τον ρωτήσω ρητορικά (και ας απαντήσει στην συνείδησή του…) πόσο συνεισέφερε όσο εργαζόταν στην καθαριότητα τού δήμου που υπηρέτησε ως υπάλληλος – προϊστάμενος, ενώ παράλληλα κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση (και άρα τον εαυτό του…) για ανεπάρκεια υπηρεσιών; Πώς θα εξηγήσει στους πολίτες για το μείζον θέμα πού είναι η καθαριότητα και το έλασσον θέμα σε σχέση με την καθαριότητα πού είναι η λειτουργία του ''ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ'';

3. Στη δημοτική επιτροπή παιδείας ένα μέλος θα προέρχεται από επίσημες παραγωγικές τάξεις που εκπροσωπούνται στον Δήμο Βύρωνα μόνο από το σωματείο οικοδόμων. Γονείς μην παραξενεύεστε για τις καταλήψεις. «Όπως στρώνουμε κοιμόμαστε», λέει ο σοφός λαός μας.

4. Ένα άλλο σημαντικό που μάθαμε είναι πως κοινωνική υπηρεσία δεν υπήρχε και πως η νέα διοίκηση την αναμόρφωσε σε μόλις δύο μήνες..! Ακούστε πώς:

       Έφερε νηπιαγωγό από τούς παιδικούς σταθμούς για τις ανάγκες του πρώην ΚΑΠΗ νυν Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας. Άν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή την μετακίνηση δεν μας αφορά και δεν ευθυνόμαστε.

Η τότε διοίκηση, με 8μηνες συμβάσεις είχε 11 υπαλλήλους εξειδικευμένους (κοινωνικούς λειτουργούς/ανθρωπολόγους κ.α.). Βέβαια η ''ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ'' κατηγορούσε για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας τότε ως αντιπολίτευση, κάτι που διαπίστωσε πως χρειάζεται τώρα ως διοίκηση..!  

 Έδωσε τα φάρμακα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, που είχε ως έδρα το Πολυδύναμο κέντρο Πρόνοιας, σε μία δράση πολιτών που φέρεται ονομαζόμενη ως ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ'' το οποίο ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ από τους επίσημους φορείς, ως οφείλει. Αγνόησε την προσφορά  των ιατρών-συμβούλων-εθελοντών καθώς και των εθελοντών φαρμακοποιών, κάτι που είχε γίνει αντικείμενο έρευνας από το AL JAZEERA για τον υποδειγματικό τρόπο δράσης του…

 Ακυρώθηκε  η δημιουργία του ΚΕΠ-ΥΓΕΙΑΣ (ενός φορέα πρόληψης και προαγωγής υγείας) μέσω της μη συμμετοχής μας στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, ως ιδρυτικό μάλιστα μέλος. Χάσαμε τη δυνατότητα δεκάδων δράσεων με δωρεάν μετρήσεις (λ.χ. καρκίνος παχέος εντέρου, μήτρας, προστάτη, εμβολιασμούς, οστεπόρωση, αλκοολισμός, σπειρομέτρηση, ψυχική υγεία, δερματικές παθήσεις και τόσες άλλες)..!

Αναμορφώθηκε λοιπόν η κοινωνική υπηρεσία σε δύο μήνες. Όλα τα ανωτέρω μαζί και τα υποθετικά ''Λύση στέγης για τούς άστεγους’’, χορήγηση των 1000 περίπου επιδομάτων πρόνοιας από τον δήμο για να μην ταλαιπωρούνται αυτά τα άτομα σε άλλο δήμο, συνέχιση της διανομής τροφίμων από την υπηρεσία μαζί με τα τραπέζια αγάπης. Γιατί, αν θέλετε να μάθετε, αυτά είναι τα υπαρκτά προβλήματα που θα έχρηζαν λύσης από μία νέα δημοτική αρχή, δεδομένου ότι τα άλλα είχαν δρομολογηθεί.

Ένα όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω: προμηθεύσατε με χαρτί υγείας την υπηρεσία που η προηγούμενη διοίκηση κωλυσιέργησε να φέρει…

 

Σημαντικό ΔΕΝ ΛΕΩ, αλλά....

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1