Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Η άλλη όψη

Καλό μήνα και καλή ανάπτυξη. Εχθές είχαμε τον πρωθυπουργό να χαμογελάει σε νέους επιχειρηματίες, να τους μιλάει για καινοτόμα επιχειρηματικότητα, συνεχίζοντας τα προχθεσινά χαριεντίσματα στον Παπαστράτο που ύμνησε επιχείρηση, εργασιακές συνθήκες και δεν είπε τίποτα για τον παράνομα απολυμένο εργάτη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σήμερα το πρωί 1η Σεπτέμβρη, 22 καθαρίστριες του ΥΠΕΚΑ, με ενεργή σύμβαση μέχρι το τέλος του 2017, απλήρωτες τρεις μήνες, που τους ανακοίνωσαν την απόλυσή τους με την προτροπή να συστήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και αν είναι οι πιο φθηνές θα αναλάβουν εκείνες, ζητούσαν συνάντηση στο υπουργείο εργασίας.
Στο υπουργείο αρνήθηκαν να τις συναντήσουν, μετά από τις πιέσεις των καθαριστριών παρέπεμψαν στο μέλλον για ραντεβού, είπαν ότι έγινε κάποιο μπέρδεμα, δήλωσαν αναρμόδιοι, είχαν κατεβάσει τα ρολά και από μέσα είχαν και μια διμοιρία ΥΜΕΤ γιατί κινδύνευαν από 22 γυναίκες.
Δυο Ελλάδες, δυο κόσμοι, δυο πραγματικότητες. Η εικονική, της ανάπτυξης και του success story και η πραγματική της φτώχειας, της ανεργίας, του εκβιασμού ότι αν γίνεις ο πιο φτηνός θα δουλέψεις, των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών, της καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της εξαθλίωσης.
Δυο εικόνες, σαν ρεπορτάζ από πολεμικό μέτωπο μετά τη συνθηκολόγηση. Η εικόνα των καλών νικητών, των κατακτητών-απελευθερωτών, που βάζουν τις βάσεις της μελλοντικής ανάπτυξης πάνω στα θύματα των βομβαρδισμών τους και η εικόνα των θυμάτων και των αιχμαλώτων, που αν δεν είσαι κοντά δεν την βλέπεις γιατί δεν παίζεται, δεν τους συμφέρει να τη δείξουν. Από τη σύγκρουση, τη ρήξη και την ανατροπή, στους απολυμένους των 300-400€,που μπορεί να ήταν και μαζί στο δρόμο τρώγοντας χημικά και ξύλο.
Σήμερα αυτοί που τους καλούσαν να αγωνιστούν τους πετάνε στο δρόμο και αρνούνται να τους δουν. Το success story τους απαιτεί θύματα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και διαφορετική απ’ αυτή που παίζεται στις ειδήσεις. Η συμπάθεια και τα μνημόσυνα στα θύματα δεν αρκούν. Πρέπει να ξεσηκωθούμε!

Ασθενής άνεργη και ανασφάλιστη χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ το ψυχιατρικό φάρμακο ABILIFY των 30 mg.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) στα τηλέφωνα 6977-747431 (ή στο 210 - 76 28 209, αλλά μόνο μετά τις 5 μμ).

Εκπομπή: Ιδεολογικές και Πολιτικές αναζητήσεις.

Παρουσίαση: Δημήτρης Σουλιώτης.

Καλεσμένος ο κ. Βασίλης Λιόσης (εκπαιδευτικός)

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε αναφορές πολιτών που προσελήφθησαν από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα βάσει του ν. 4152/2013, σχετικά με τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Αναδημοσιεύουμε από την τοπική εφημερίδα "ΖΩ2" το παρακάτω άρθρο, μια και έχει ενδιαφέρον για τη γειτονιά μας. 

Στις 4 Ιανουαρίου γράφαμε στο zo2.gr: «Από «επιρροή» του Κατσανέβα, στο ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοσιαλιστική τάση. Κι από κει, προτεινόμενη υποψήφια βουλευτής της Β’ Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στις 3 Μαρτίου.

Όπως φαίνεται το χιούμορ περισσεύει στη δημοτική επιχείρηση κι αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Έτσι ο πρόεδρός της, καλεί τους επικεφαλής των δημ. παρατάξεων και τους δημ. συμβούλους, την τσικνοπέμπτη, στο κυλικείο του κοιμητηρίου, να γιορτάσουν την κοπή της πίτας.

Η Αγγελική είναι τυφλή εκ γεννετής. Σπούδασε φιλοσοφία, εργάστηκε σε δημόσια υπηρεσία και ζει στο Βύρωνα, μια δύσκολη πόλη για τυφλούς, όπως μας είπε. Στην εκπομπή αυτή μας έδειξε τον κόσμο με τα δικά της μάτια.

Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό φωτογραφικό ταξίδι στη λίμνη Κερκίνη, που απαθανάτισε με το φακό του, ο συμπολίτης μας Γιώργος Τζανίνης και φιλοξενείται στον διαδικτυακό τόπο www.geotzan.com.

Μπουτάρης: Δε θα κάνουμε την πόλη λούνα παρκ - Καλαφάτης: Δήμαρχος της μιζέριας...Όχι κοσμοπολίτης αλλά ερημοσπίτης.

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1