Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Επιτροπή για την καταγραφή της κατάστασης του Δ. Βύρωνα, προς το Δ. Συμβούλιο. Μην εγκρίνετε τις παρανομίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημοσιεύουμε την καταγγελία της "Επιτροπής για την καταγραφή της κατάστασης του δήμου Βύρωνα" η οποία αναφέρεται στα θέματα συζήτησης στο σημερινό 2/3/2015 δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους δημόσιους χώρους της πόλης. Ακολουθεί η καταγγελία.

Η νέα δημοτική αρχή φαίνεται να συνεχίζει την καταδικασμένη και απεχθή πολιτική την οποία εφάρμοζε η χρεοκοπημένη δημοτική εξουσία Χαρδαλιά – Ζούμπου σε ότι αφορά, μεταξύ των άλλων, την  ποιότητα ζωής στην πόλη!

Η επιτροπή μας διαπίστωσε ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 2/3 εισάγονται θέματα, τα οποία παραπλανούν τα μέλη του Δ.Σ και αν ψηφιστούν θα συμβάλουν στην παραπέρα κακοποίηση σε ότι έχει απομείνει από τα «ωραία μέσα ερείπια» της καταστροφικής δημοτική πολιτικής της Ν.Δ στον Βύρωνα.

Συγκεκριμένα:

ΘΕΜΑ 8: Ζητείται η κατάληψη πεζοδρομίου-κοινοχρήστου χώρου. Πρόκειται για την SHELL Φορμίωνος 132, η οποία ήδη έχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ βάλλει ένα ηλεκτρονικό πίνακα αναγραφής των τιμών της βενζίνης κλπ πάνω στο πεζοδρόμια (πλάτος πεζοδρομίου. 1,30!) εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό την ελεύθερη προσπέλαση των πεζών. Ζητείται δηλ. από το Δ.Σ  να εγκρίνει κάτι που ήδη έχει εγκατασταθεί στο πεζοδρόμιο παράνομα!  Παραπλανάται το σώμα. Αντί να επιβληθεί πρόστιμο στον παραβάτη έρχεται εκ των υστέρων η δημοτική αρχή και ζητάει να εγκρίνετε μια παρανομία!..Η τοποθέτηση εμπορευμάτων πάνω σε πεζοδρόμια είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ!

ΘΕΜΑ 9: Κρυστάλλη και Η. Κωσταντοπούλου. Άλλη καραμπινάτη παρανομία. Δεν χρειάζεται να εγκρίνετε τίποτα. Τα τραπεζοκαθίσματα έχουν ήδη τοποθετηθεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην συμβολή των οδών Κρυστάλλη και Ηρώς Κωσταντοπούλου και καταλαμβάνουν και τα τρία ΣΤΕΝΑ πεζοδρόμια,  τα 2 επι της Κρυστάλλη και το 1 στο πεζοδρόμιο της Η.Κ αναγκάζοντας τους πεζούς να κατεβαίνουν αναγκαστικά στον δρόμο!.....Το λεγόμενο πεζοδρομημένο τμήμα στην Η.Κ είναι μια μπαρούφα. Είναι ψευτοπεζόδρομος, στενός, μήκους γύρω στα 8 μέτρα και προφανώς έχει κατασκευασθεί είτε για να υπηρετηθεί ο παλιός ιδιοκτήτης του παλιού καφενείου ή ο εργολάβος.

ΘΕΜΑ 10: Η χρησιμοποίηση πεζοδρομίων για την τοποθέτηση εμπορευμάτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ. Αυτή την κομπίνα είχε χρησιμοποιήσει και ο Χαρδαλιάς για να βγάζει λεφτά ο Δήμος από τα συνεργεία αυτοκινήτων! Η απόφαση αυτή κατέρρευσε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο και τα συνεργεία απαλλάχτηκαν από την υποχρέωση να πληρώσουν τα χαράτσια Χαρδαλιά! Στον αριθμό 16-18 είναι ένα κατάστημα  που πουλάει λέβητες ΤΑSS.

ΘΕΜΑ 11: ΠΡΟΚΕΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛ. ΛΑΖΑΡΟΥ: Αντί να έχουν επιβληθεί ποινές στην σωρεία παρανομιών και αυθαίρετων επεκτάσεων που σημειώνονται διαχρονικά στην πλ. Λαζάρου από τα εκεί ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ αντίθετα να επιδιώκεται να επεκταθεί το καθεστώς της παρανομίας στην πλατεία. Είναι παράνομες όλες οι σταθερές κατ’ αρχήν τζαμαρίες και οι επεκτάσεις των καταστημάτων με νάϋλον, που βρίσκονται στην οδό Ευαγγελικής σχολής! Σας καλούμε να ενεργήσετε για την καθαίρεσή τους και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΖΑΡΟΥ: Είναι παράνομη η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ πάνω στην πλατεία, τραπεζιών και καθισμάτων, τα οποία παραμένουν εκεί όλο το Χειμώνα για να τοποθετηθούν το καλοκαίρι. Διαχρονική αθλιότητα. Την ξέρετε, αλλά αδιαφορείτε! Είναι παράνομη η επέκταση του ΠΕΡΙΠΤΈΡΟΥ, που, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, καταλαμβάνει συνολικό εμβαδόν πάνω από 28 τ.μ. Αλήθεια ποιος τα οικονομάει από αυτή την παρανομία; Για πόσα τ. μέτρα πληρώνει το περίπτερο αυτό; Δεν βλέπεται την βρωμιά και την αθλιότητα, που επεκτείνεται μέσα στο πράσινο της πλατείας, τις κούτες και τα διάφορα άθλια καλύμματα του περιπτέρου; Είναι παράνομη η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από το καφέ «Γκόγια», στο πεζοδρόμιο, που βρίσκεται απέναντι από την είσοδό του καταστήματος. Τα τραπεζοκαθίσματα έχουν στην ουσία αφαιρέσει το πεζοδρόμιο από τους πεζούς, εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση παιδιών, μητέρων κλπ και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων. Για κάθε ατύχημα που ήθελε συμβεί στο μέλλον καθιστούμε τον Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τους αρμόδιους υπαλλήλους της δημοτικής αρχής ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.

ΘΕΜΑ 7. Είναι παράνομη η κατάληψη του  απέναντι πεζοδρομίου από το Εστιατόριο - Σουβλατζίδικο της κ. Αλιφραγκή, το οποίο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του πεζοδρομίου ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΊΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. Είναι παράνομη η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους τοίχους της εκκλησίας του Αγ, Λαζάρου. Κύριε Μητροπολίτη Βύρωνα Καισαριανής,  Ο Αγ. Λάζαρος αποτελεί ιστορική κληρονομιά της πόλης και ένα από τα υπολείμματα της αισθητικής που αφήστε να παραμείνει, αλλά δεν είναι σουβλατζίδικο.

Για την Επιτροπή

Δ. Σουλιώτης

Admin

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1