Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Οι κοινόχρηστοι χώροι, οι πλατείες και τα πεζοδρόμια ανήκουν στον λαό!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελία για το θέμα της κατάληψης δημόσιων χώρων μας έστειλε ο Δ. Σουλιώτης, στην οποία μιλά για ασυδοσία και παρανομία.

 

  • Πότε θα τερματισθεί το παράνομο καθεστώς κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων;
  • Τι θα γίνει με τους ασυνείδητους, που καταλαμβάνουν παράνομα  πεζοδρόμια και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών;
  • Πότε θα δοθούν στην δημοσιότητα στοιχεία για όσους δεν πληρώνουν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων;
  • Ποιο είναι το συνολικό ποσό οφειλών από τέλη κοινόχρηστων χώρων της τελευταίας 8ετίας     Χαρδαλιά (2006-2014); 
  • Τι και ποιόν εξυπηρετεί η καθαίρεση των καταγγελιών του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης» Δημήτρη Σάρολα για τα τραπεζοκαθίσματα;

Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα καθαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα του Δήμου καταγγελίες και αναφορές σχετικά με τις παράνομες τοποθετήσεις και επεκτάσεις τραπεζοκαθισμάτων, που γίνονται, κυρίως, από  καταστήματα εστίασης κλπ σε πλατείες και πεζοδρόμια του Δήμου Βύρωνα. Τα στοιχεία αυτά είχαν αναρτηθεί παλαιότερα από τον κ. Δημήτρη Σάρολα, «συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» κατά την περίοδο 2010-2014, αλλά αιφνιδίως εξαφανίστηκαν προσφάτως από τις ιστοσελίδες του Δήμου, άγνωστο για ποιο λόγο!.. Σημειώνουμε ότι την ώρα που καθαιρείται η ενημέρωση του Δ. Σάρολα για τα τραπεζοκαθίσματα, την ίδια στιγμή διατηρείται άθιχτη η προπαγάνδα και η σαβούρα, που είχε αναρτήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή στις ιστοσελίδες του Δήμου!... 

Δεν ξέρουμε αν το γεγονός της εξαφάνισης των συγκεκριμένων «δεδομένων» συνδέεται με την δραστηριοποίηση διαφόρων κινήσεων των πολιτών, οι οποίοι ανεπίσημα έχουν εκφράσει ήδη τις ανησυχίες τους και κυρίως την αντίθεσή τους απέναντι σε αυτό το όργιο παρανομίας, που σφραγίζει την συνεχή και ασύδοτη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων,  χωρίς η νέα δημοτική αρχή να αντιδρά θετικά και χωρίς μέχρι τώρα να έχει ζητήσει για τα τραπεζοκαθίσματα την ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ……. Ασφαλώς και μας ενδιαφέρουν τα σχέδια για νέο κανονισμό. Οι κανονισμοί όμως δεν μπορούν να καταργούν ούτε να υποτάσσουν ούτε να διαφοροποιούν την νομιμότητα! Οι πλατείες, τα πεζοδρόμια , οι κοινόχρηστοι χώροι, πριν από όλα, ανήκουν στον λαό! 

Το καθεστώς της απόλυτης ασυδοσίας, που σημαδεύει την κατάληψη πλατειών και πεζοδρομίων από καφέ και καταστήματα εστίασης είναι γνωστό, ότι στους περισσότερους Δήμους του δικομματισμού, αποτελεί κατά κανόνα αντικείμενο πολύπλευρης συναλλαγής, εξαγοράς ψήφων αλλά και διαφθοράς διαφόρων κυκλωμάτων  της δημοτικής εξουσίας αλλά και ενίοτε εξαγοράς διεφθαρμένων κυκλωμάτων της δημοτικής υπαλληλοκρατίας.

Ενημερώνω σήμερα, εντελώς βιαστικά, ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, την οποία παρακολουθούσα  ως απλός πολίτης, όταν επιχείρησα να ρωτήσω τον αντιδήμαρχο οικονομικών και πρόεδρο της Οικονομικής  Επιτροπής κ. Κόκκαλη, πόσοι και πόσα χρωστάνε από τα καταστήματα, που υποχρεώνονται να καταβάλλουν τέλη για τραπεζοκαθίσματα, παρενέβη ο κ. Γώγος και ερώτησε τη συνεδρίαση: «ποιος είναι ο κύριος;» Απαίτησε δηλ με τον τρόπο αυτό από τον πρόεδρο της οικον. επιτροπής , να μην απαντήσει και ο Κόκκαλης δυστυχώς συμμορφώθηκε προς τας υποδείξεις!... Τι είναι άραγε οι πολίτες για τον κ. Γώγο; Με ποιο δικαίωμα άραγε τολμάνε να ρωτάνε ; Για την δημοκρατία και το κοινωνικό σύστημα του κ. Γώγου, ο πολίτης ένα μηδενικό δεν είναι;…      

Ζητάμε από την δημοτική αρχή

  • ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ και να ΜΠΟΥΝΕ στην θέση τους, όλα τα σχετικά υλικά που είχε παραθέσει ο προηγούμενος «συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης».
  • Να διατάξει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα,  την απόλυτη συμμόρφωση όλων των καταστημάτων με τον νόμο.
  • Να δοθούν ταυτόχρονα στην δημοσιότητα οι συνολικές οφειλές από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, που δεν έχουν καταβληθεί κατά την τελευταία 8ετία Χαρδαλιά και πόσα είναι τα τυχόν πρόστιμα, που έχει επιβάλλει η παρούσα δημοτική αρχή Βύρωνα για παράνομη επέκταση και κατάληψη πεζοδρομίων και πλατειών.

Δ. Σουλιώτης            

Admin

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1