Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Καταγγελία για την απαράδεκτη κατάσταση, αναφορικά με την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολή - καταγγελία στην αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Θεανώ Φωτίου, στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουρουμπλή καθώς και στον υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη για την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία αφορά χιλιάδες άπορους, αναφορικά με την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας, έστειλε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα, κ. Δ. Σουλιώτης, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω.

 

Προς: Θεανώ Φωτίου

Αν. υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας

Κυρία Φωτίου,

Σας κοινοποιώ την σχετική καταγγελία, την οποία έστειλε ήδη το ΚΙΦΒ στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουρουμπλή καθώς και στον υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη για την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία αφορά χιλιάδες άπορους, αναφορικά με την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας. Γνωρίζω βέβαια ότι, πρωτίστως, ο τομέας της Πρόνοιας ανήκει στην ευθύνη των αρμοδιοτήτων σας και αυτός είναι ο λόγος που σας κοινοποιώ την σχετική καταγγελία και παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα για να σταματήσει αυτό το εξευτελιστικό και βάρβαρο καθεστώς, το οποίο όχι μόνο αγνοεί βασικές ανάγκες, αλλά και αμφισβητεί θεμελιώδη  και κατοχυρωμένα δικαιώματα χιλιάδων άπορων συμπολιτών μας.

Ταυτόχρονα, πέραν των όσων περιλαμβάνονται, στην καταγγελία, η οποία ήδη σας έχει επισυναφθεί, έγινε γνωστό από την Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων κ. Στρατηγάκη, αρμόδια μεταξύ των άλλων για την έκδοση και την ανανέωση των βιβλιαρίων Πρόνοιας, ότι η πολιτική της συστηματικής καθυστέρησης από τον Δήμο στην έκδοση ή την ανανέωση των βιβλιαρίων Πρόνοιας, η οποία σήμερα φθάνει από 4 έως και 6 μήνες όπως επίσης και η επιλογή  ώστε  η ισχύς των βιβλιαρίων Πρόνοιας να αρχίζει όχι από ημερομηνία κατά την οποία η υπηρεσία εκδίδει το βιβλιάριο, αλλά αντίθετα να αρχίζει από την ημερομηνία που πρωτοκολλήθηκε η αίτηση του δικαιούχου, ήταν πράξεις προσχεδιασμένες, αποτελούσαν κυβερνητική δολιότητα, η οποία μάλιστα έχει επισημοποιηθεί με την έκδοση σχετικής υπουργικής εγκυκλίου, σύμφωνα με όσα μου είπε η κ. Αντιδήμαρχος!

Με τις δολιότητες και τις καταστρατηγήσεις αυτές του νόμου, η κυβέρνηση επεδίωκε την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων αφού με τον αχρείο αυτό τρόπο μειώνονταν οι δαπάνες για φάρμακα,  γιατρούς και νοσοκομεία για τους άπορους, από 33% έως και 45% περίπου κατ’ έτος. Σκοπός αυτής της πολιτικής εξαχρείωσης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που καταδίκαζε στην απελπισία και την προσβολή της αξιοπρέπειας  χιλιάδες άπορους συνανθρώπους μας, ήταν η επίτευξη των περίφημων «δημοσιονομικών πλεονασμάτων»!... « Τι νομίζετε, μου είπε η κυρία Στρατηγάκη, από το τηλέφωνο: «Η κυβέρνηση διάταζε και ο Δήμος εκτελούσε»!....

Σας ζητώ να δώσετε στην δημοσιότητα την εγκύκλιο και το όνομα του ανάξιου υπουργού της συγκυβέρνησης, που καθοδηγούσε την πολιτική της εξαθλίωσης των άπορων της Πρόνοιας. Να υπάρξει δημόσια καταγγελία αυτής της αθλιότητας. Να διαλύσετε τα στημένα παιχνίδια για τα «δημοσιονομικά πλεονάσματα» με θύματα τους άπορους, στα οποία συμμετέχουν συνειδητά οι Δήμοι Αθήνας και Καλλιθέας και η διευθυντοκρατία, ως όργανα της άθλιας πολιτικής του δικομματισμού.

Να σταματήσουν οι προπηλακισμοί και η σκαιή συμπεριφορά τμημάτων της διευθυντοκρατίας κατά των άπορων στην υπηρεσία έκδοσης των βιβλιαρίων. Να καταργήσετε την υπουργική απόφαση με την οποία παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2016 η έκδοση των βιβλιάριων Πρόνοιας από τον Δήμο Αθηναίων και Καλλιθέας  κλπ για λογαριασμό άλλων Δήμων. Τα βιβλιάρια Πρόνοιας να εκδίδονται ή να ανανεώνονται, από τους κατά τόπους Δήμους του Λεκανοπεδίου, μέσα σε 7-10 ημέρες. Η 12μηνη ισχύς των βιβλιαρίων Πρόνοιας να αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσής τους και όχι από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Για άτομα με ηλικία πάνω από τα 60 ετών τα βιβλιάρια να ισχύουν για 4-5 χρόνια. Για ανάπηρους, των οποίων η πάθηση είναι μόνιμη, η ισχύς του βιβλιαρίου να είναι δια βίου. 

Περιμένοντας τις ενέργειές σας

Με τιμή    

Δ. Σουλιώτης

Υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα

Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-74

Admin

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1