Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Διαμαρτυρία πολιτών για τα έργα στην οδό Χρ. Σμύρνης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

31 συνδημότες μας αποδοκιμάζουν με επιστολή τους προς το Δήμαρχο Βύρωνα, το έργο της επίστρωσης των πεζοδρομίων στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Ακολουθεί η επιστολή

 

Κύριε Δήμαρχε, επιτρέψτε μας να διατυπώσουμε την έντονη αποδοκιμασία μας και να διαμαρτυρηθούμε για το έργο της επίστρωσης πεζοδρομίων, η οποία συντελείται εδώ και κάποιο καιρό επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Βύρωνα. Μπορεί η αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού από τις οποίες ο Δήμος θα εξοικονομεί ενέργεια να είναι αναγκαία, αλλά η ολοκληρωτική αλλαγή του ολοκαίνουργιου πεζοδρομίου στην Χρ. Σμύρνης, το οποίο πρόσφατα πλήρωσε ο λαός του Βύρωνα με χιλιάδες ευρώ,  δεν υπαγορεύεται από καμία λογική και δεν υπηρετεί κανένα ουσιαστικό σκοπό.

Γνωρίζουμε ότι το έργο αυτό είχε προγραμματισθεί να γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά αυτό δεν αλλάζει τις ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής δημοτικής αρχής για την εκτέλεση ενός έργο, που είναι ολοφάνερα άχρηστο και περιττό. Το  έργο αυτό, που σύμφωνα με την σύμβαση την οποία υπέγραψε η σημερινή δημοτική αρχή με τον εργολάβο θα κοστίσει 272.733,99 ευρώ (!), δεν ανταποκρίνεται σε καμιά απολύτως ανάγκη της πόλης και της Χρ. Σμύρνης. Είναι κυριολεκτικά λεφτά πεταμένα. Σε μια περίοδο, που ο λαός μας υποφέρει από τέτοια φτώχεια και δυστυχία, τα φαινόμενα αυτά μας θυμίζουν καταδικασμένες εποχές αλλά και μερικές από τις αιτίες, οι οποίες συνετέλεσαν ώστε η χώρα να μπει στην εποχή αυτής της μεγάλης και φοβερής καταστροφής για τους ανθρώπους της εργασίας.

Να ξηλώνονται σε μια τέτοια εποχή τα ολοκαίνουργια και μοντέρνα πεζοδρόμια στην Χρ. Σμύρνης και να αντικαθίστανται με όμοια υλικά – κύβους, που κανένας δεν έχει ανάγκη, επειδή τα νέα υλικά, όπως ισχυρίζονται μερικοί, είναι απλώς πιο «ψυχρά», το θεωρούμε απλώς  μια κοροϊδία, που συνήθως χρησιμοποιείται για την καταστροφή της εργαζόμενης κοινωνίας, για να κλέβει το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

Το επιχείρημα ότι το έργο είναι ενταγμένο στα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν αλλάζει τους λόγους της αντίθεσής μας. Πρώτον γιατί το έργο αυτό γίνεται με εθνική συγχρηματοδότηση και δεύτερον γιατί τα ευρωπαϊκά προγράμματα αποτελούνται και αυτά από το μόχθο και την φορολογία των εργαζομένων λαών της Ευρώπης και μέσα σε αυτούς και του ελληνικού λαού. Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι πετάμε τα λεφτά σε έργα άχρηστα απλώς για να πλουτίζουν ορισμένοι.

Ζητάμε  από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει αυτό το θέμα ΑΜΕΣΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μάθουνε όλοι οι πολίτες του Βύρωνα όλες τις διαδικασίες και όλα τα επί μέρους στοιχεία του έργου και συγκεκριμένα:

 • Στοιχεία για το κόστος της επίστρωσης ανά τετραγωνικό μέτρο.
 • Πόσα τ.μ αποτελεί η συνολική η έκταση των πεζοδρομίων που πρόκειται να επιστρωθεί.
 • Ποιο είναι το κόστος των υλικών της πλακόστρωσης ανά τετραγωνικό μέτρο.
 • Την ακριβή ποιότητά των κύβων καθώς και την προμηθεύτρια εταιρία όπως και την χώρα κατασκευή τους.
 • Τι πρόκειται να γίνει το πλακόστρωτο των πεζοδρομίων που τώρα αφαιρείται και το οποίο φυσικά ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΘΕΙ, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε άλλα πεζοδρόμια που χρειάζονται πράγματι επιστρώσεις.
 • Που αποθηκεύονται τώρα οι πλάκες που αφαιρούνται;
 • Πόσο κοστίζει κάθε λαμπτήρας, ποιο είναι το κόστος ανά μονάδα τοποθέτησης και αλλαγής των νέων λαμπτήρων και πόσοι αριθμητικά θα αλλαχθούν.
 • Γιατί δεν ζητήθηκε η αλλαγή του έργου, ώστε να γίνουν πεζοδρομήσεις εκεί που υπάρχει ανάγκη.
 • Ποια ήταν η εταιρία που εκτέλεσε, πριν μερικά χρόνια, το έργο της τελευταίας πεζοδρόμησης της Χρ. Σμύρνης, πόσο κόστισε τότε το έργο αυτό και με ποια διαδικασία ανατέθηκε η εκτέλεση του αναφερόμενου έργου.   
 1. Αντωνάτου Μόρφω, Πρωτεσιλάου 11-13, Βύρωνας
 2. Αυγέρης Αθ., Κερασούντος 6, Βύρωνας
 3. Βλαχαδάμης Ιωάννης,  Σειρήνων 10, Βύρωνας
 4. Βλάχου Αγγελική, Αθανασίου Διάκου 10, Βύρωνας
 5. Γκίκουρη Ευθυμία, Μάκρης 5, Υμηττός
 6. Μπουρνή Διονυσία, Μερκουριάδη 2, Βύρωνας
 7. Horvarth Bela, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας
 8. Καλογεροπούλου Μαρία, Φορμίωνος 136, Βύρωνας
 9. Κιέση Αγγελική, Κερασούντος 6 Βύρωνας
 10. Κίκιρη Αγγελική, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας
 11. Κιοσέ Ελευθερία, Επταπύργου 16, Βύρωνας
 12. Κουγιάς Γεώργιος
 13. Λαμπριανίδης Παναγιώτης, Αναλήψεως 22, Βύρωνας
 14. Μανδραγώνη Πολυξένη, Γ. Γεννηματά 36, Βύρωνας
 15. Μανδραγώνης Αθανάσιος, Διάκου 9, Βύρωνας
 16. Mανωλαράκη Μαρία, Κανάρη 22, Βύρωνας
 17. Μουμουζή Νότα, Σιπύλου 5, Βύρωνας
 18. Μπαξεβάνης Δημήτρης, Αρρύβου 39, Βύρωνας
 19. Παλουμπή Μαρία, Κερασούντος 6, Βύρωνας
 20. Παπαγεωργίου Μαρία, Κυδωνιών 27, Βύρωνας
 21. Πατρινού Πηνελόπη, Αλατσάτων 17, Βύρωνας
 22. Πιστόλη Ζωή, Νεοπτολέμου 48, Βύρωνας
 23. Σουλιώτη Αναστασία, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας   
 24. Σουλιώτης Δημήτρης, Ελλησπόντου 12  Βύρωνας
 25. Ταμπαξή Άννα, Αρρύβου 39, Βύρωνας
 26. Τρόσκου Σοφία, Μαγνησίας 6, Βύρωνας
 27. Τσαφαρά Θάλεια, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας
 28. Τσιάκαλος Χρήστος, Χειμάρρας 33, Βύρωνα
 29. Εμμανουηλίδου Αικατερίνη Μπουμπουλίνας 7, Υμηττός
 30. Ζερίτη Γιώτα,   
 31. Πετράκη Ελένη
Admin

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
 • 1